Verduurzaam en voeg waarde toe

Welke verduurzaminglevert nu de meeste waarde op?
Test je verduurzamingsstrategie, vergelijk met andere huizen en bekijk het effect.

Verduurzamen voegt waarde toe

Naast verduurzamen zijn ook energieverbruik en woonlasten van invloed op de waarde van je woning. In onze scenariomodus zie je meteen het effect van jouw keuzes.

Verschillende thema’s gekoppeld

Als eigenaar kun je in de app de thema's die van invloed zijn op de waarde van je huis zelf koppelen. Hierdoor krijg jij overzicht, inzicht en bepaal je zelf je stappen.

De scenariomodus laat de waarde(n) zien

Onze scenariomodus koppelt de verschillende thema’s die jij kiest. Bepaal hoe je wilt verduurzamen. De app laat zien wat het effect is. Of je jouw plan uitvoertis geheel aan jou.

Verduurzamen

Verduurzaming heeft een positief effect op verschillende waarden van je huis. Ons doel is om bestaande en toekomstige huiseigenaren snel overzicht te geven in de positieve ontwikkeling van die waarden.

De waarde van verduurzamen

Binnen verschillende thema’s wissel je  als huiseigenaar informatie met elkaar uit. De thema’s zijn met elkaar verbonden en geven de waarden van jouw woning.   
 
Verduurzaming is altijd van invloed op één of meer thema’s. Zo kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen zorgen voor een extra waardestijging van de woning, een verbetering van de energieprestatie en een verlaging van de woonlasten. Maar voor welk type woning is welk effect nu het grootst?
 
Om dat te bepalen kun je zelf jouw dashboard samenstellen en vergelijken met voor jou vergelijkbare woningen. Zo kun je zelf zien wat het effect zal zijn van de verduurzaming die jij overweegt.

Jouw scenario's
Onze scenariomodus laat zien wat het toekomstige effect is op de verschillende waarden. Als huiseigenaar bepaal je zo dus zelf wat het beste is voor jouw huis en jouw situatie. 

Woningwaarde

De woningwaarde is voor huiseigenaren de basis voor een evenwichtige vermogensopbouw. De waarde is veelal gekoppeld aan de hypotheek, de WOZ-waarde en diverse woonlasten.

Thema woningwaarde

Binnen het thema woningwaarde volg je realtime hoe vergelijkbare woningen in jouw regio in prijs ontwikkelen. Hoe  deze zich verhouden met de waarde van jouw woning.
 
Heb je de huiskluis geopend dan stel je zelf je vergelijkingsdashboard samen en wissel je informatie met elkaar uit die betrekking heeft op jouw eigen woning. Binnen dit thema kun je bijvoorbeeld zien wat het effect is op de  (toekomstige) waarde van een nieuwe uitbouw of luxere keuken of een warmtepomp.
 
Met de scenariomodus kan de waardeontwikkeling gekoppeld worden aan andere  thema’s zoals bijvoorbeeld verduurzaming of woonlasten. Telkens weer met voor jou vergelijkbare woningen. 

Energieverbruik

Naast locatie wordt ook energieverbruik steeds vaker een belangrijk onderdeel van de waarde van de woning. Om verbruik goed te vergelijken zijn verschillende factoren van belang.    

Thema energieverbruik

Binnen het thema energieverbruik volg je realtime het energieverbruik vanvergelijkbare woningen in relatie tot je eigen woning.

Huiseigenaren met een huiskluis kunnen realtime hun verbruik van hun eigen gas,elektriciteit en water volgen en dit vergelijken met vergelijkbare woningen envergelijkbare situaties.

In de scenariomodus kan bijvoorbeeld worden gekeken wat het effect van verduurzaming is op het energieverbruik.

Woonlasten

Ook woonlasten bepalen steeds vaker hoe aantrekkelijk een woning is en vormen daarmee ook steeds vaker een belangrijke waardecomponent.

Thema Woonlasten

Binnen het thema woonlasten volg je de ontwikkeling van de WOZ-waarde en andere woonlasten in jouw regio en voor jouw type woning.

Heb je jouw huiskluis geactiveerd dan is het mogelijk om naast WOZ-waarden ook je eigen woonlasten zoals woningverzekeringen of hypotheekrentes te vergelijken met andere woningen.

In de scenariomodus kun je bijvoorbeeld kijken wat de ontwikkeling zal zijn van de waardeontwikkeling van je huis en je WOZ-waarde. Of de hoogte van je verzekeringspremie bij de aanschaf van zonnepanelen.

Open je huiskluis en vergelijk

Jouw huiskluis is gekoppeld aan je persoonlijke account. Hierin kun je jouw eigen dashboard samenstellen met de thema's die voor jou belangrijk zijn en de scenariomodus gebruiken. De app geeft snel eenoverzicht van de waardeontwikkeling en scores van jouw huis.